Europese subsidies

In Nederland worden op allerlei niveaus financiële en fiscale iniatieven ontwikkeld om de investering in en het gebruik van duurzame energie en duurzame middelen te stimuleren. Op lokaal, regionaal en provinciaal niveaus zijn er vaak vele mogelijkheden. Op deze pagina wordt meer aandacht geschonken aan dat onderwerp.

Wilt u ook fors besparen op uw energiekosten met een zonneboiler?

Intelligente Energie voor Europa (IEE)

Het betreft hier de financiële ondersteuning c.q. subsidiering van lokale, regionale en nationale initiatieven op het gebied van duurzame energiebronnen, energie-efficiëntie, energie-aspecten van het vervoer en internationale actie. Intelligente Energie voor Europa heeft voor de periode 2007-2013 een budget van 730 miljoen euro.

Tot 75 % van de kosten wordt hierbij vergoed, maar is bestemd voor organisaties en overheden.

Het is mogelijk dat ook particulieren en bedrijven participieren in dergelijke programma's, maar dan zal dat secundair zijn, dat wil zeggen dat bijvoorbeeld een woningeigenaar zich op kan en dat hele groepen gebruikers weer kunnen profiteren van de subsidie die bijvoorbeeld aan Nederland of aan Nederlandse organisatie wordt verstrekt.

Vaak zijn woningstichtingen deelnemers en ontvangen dan subsidie voor het verbeteren van het Energielabel van honderden woningen.

Energiesubsidiewijzer

De Energiesubsidiewijzer is een website c.q. applicatie waarbij u op eenvoudige wijze uw woonplaats invoert waarna het systeem direct alle mogelijke landelijke, provinciale, regionale en gemeentelijke subsidies, stimuleringsmogelijkheden, financieringsmogelijkheden weergeeft. Zo kunt u bijvoorbeeld in Rotterdam subsidie krijgen op de zogenaamde 'Groene Daken,' maar ook groene leningen zijn mogelijk. In veel gemeentes en regio's worden ook mogelijkheden geboden voor zonneboilersystemen en andere duurzame systemen. Waar u wel op moet letten is dat sommige subsidies elkaar uitsluiten, ofwel ze mogen niet zowel regionaal als landelijk worden aangevraagd.

Uw Subsidiemogelijkheden

U heeft uitgebreide subsidiemogelijkheden !

Particulieren en ondernemingen kunnen de ISDE subsidie aanvragen. Afhankelijk van het soort en merk bedraagt het subsidiebedrag tussen de € 750 en € 2000. Men moet voldoen aan de volgende voorwaarden:

De subsidie moet aangevraagd worden voor de koopverplichting of opdrachtverstrekking
Nadat de beschikking is afgegeven geldt de reguliere termijn van 12 maanden om de investering te realiseren.
De subsidie wordt berekend op basis van de jaarlijkse zonne-energiebijdragen en het apertuur oppervlak.
Er is een budget van € 164 miljoen voor 2021beschikbaar.

Het gaat te ver om alle (kleinere) mogelijkheden op deze website in kaart te brengen. Echter, erkende en gecertificeerde zonneboilerinstallateurs bij u uit de regio weten heel goed wat uw mogelijkheden zijn. Het is ook in hun voordeel indien u gebruik kunt maken van zoveel mogelijk subsidie, dat zal tenslotte de kans op uw eventuele opdracht vergroten.

Het is daarom verstandig om bij offerte en documentatie-aanvragen direct te informeren naar subsidie en fiscale mogelijkheden.

Via deze website kunt u in 1 stap een eenvoudig aanvraagformulier invullen en direct bij maximaal 4 zonneboilerinstallateurs bij u in de regio of net daarbuiten een vrijblijvende offerte, documentatie en berekening aanvragen. Wel zo handig en volledig vrijblijvend !

Overzicht subsidiemogelijkheden

  • Lokale en regionale subsidies

    Ook op Europees niveau zijn er mogelijkheden voor subsidi ring van duurzame energie. Veelal gaat ...

  • Europese subsidies

    In Nederland worden op allerlei niveaus financi le en fiscale iniatieven ontwikkeld om de investe...

Wilt u ook fors besparen op uw energiekosten met een zonneboiler?

Hoe werkt een zonneboiler ?

Voordelen zonneboilers

Jaarlijkse energiebesparing

Wat kosten zonneboilers ?

Forse subsidies zonneboilers

Geld besparen met zonnepanelen

Installatie van een zonneboiler

Zonnecollectoren

Energieprijzen blijven stijgen

De verwachting is dat door de toenemende schaarste en stijgende vraag de energieprijzen sterk zullen blijven stijgen in de komende jaren. Hierdoor wordt zonne-energie alleen maar interessanter aangezien de besparing hoger zal zijn en de terugverdientijd korter.

Veelgestelde vragen

Soorten zonneboilers

Wie zijn wij ? Contact Disclaimer Privacy

Treechicken BV - KvK nummer 51797917