Lokale en regionale subsidies

Ook op Europees niveau zijn er mogelijkheden voor subsidiëring van duurzame energie. Veelal gaat het dan wel om grootschatlige projecten die in aanmerking komen, zoals hele wijken die overstappen op zonne energie. Op deze pagina geven wij een introductie van de mogelijkheden die Europa biedt.

Wilt u ook fors besparen op uw energiekosten met een zonneboiler?

Meer met minder initiatief

De Rijksoverheid heeft een samenwerkingsverband geïnitieerd dat doel heeft om de toepassing van energiezuinige en duurzame woningen te stimuleren. Andere deelnemers zijn bijvoorbeeld Bouwend Nederland, Energie-Nederland en de Uneto-VNI, de ondernemersorganisatie van de Installatiebranche. Dit iniatief heet Meer met Minder en één van de belangrijkste resultaten is de zogenaamde Energiesubsidiewijzer.

Energiesubsidiewijzer

De Energiesubsidiewijzer is een website c.q. applicatie waarbij u op eenvoudige wijze uw woonplaats invoert waarna het systeem direct alle mogelijke landelijke, provinciale, regionale en gemeentelijke subsidies, stimuleringsmogelijkheden, financieringsmogelijkheden weergeeft. Zo kunt u bijvoorbeeld in Rotterdam subsidie krijgen op de zogenaamde 'Groene Daken,' maar ook groene leningen zijn mogelijk. In veel gemeentes en regio's worden ook mogelijkheden geboden voor zonneboilersystemen en andere duurzame systemen. Waar u wel op moet letten is dat sommige subsidies elkaar uitsluiten, ofwel ze mogen niet zowel regionaal als landelijk worden aangevraagd.

Investeren in zonne-energie loont !
Investeren in zonne-energie loont !

Gunstige Energielabel = korting op hypotheek !

Ook een vorm van subsidiëring is de dat woningen met een Energielabel A++ (het maximum) extra hypotheekruimte kunnen krijgen van € 8.000. Het gaat om de zogenaamde Tijdelijke Regeling Hypothecair Krediet

Uw Subsidiemogelijkheden

U heeft uitgebreide subsidiemogelijkheden !

Particulieren en ondernemingen kunnen de ISDE subsidie aanvragen. Afhankelijk van het soort en merk bedraagt het subsidiebedrag tussen de € 750 en € 2000. Men moet voldoen aan de volgende voorwaarden:

De subsidie moet aangevraagd worden voor de koopverplichting of opdrachtverstrekking
Nadat de beschikking is afgegeven geldt de reguliere termijn van 12 maanden om de investering te realiseren.
De subsidie wordt berekend op basis van de jaarlijkse zonne-energiebijdragen en het apertuur oppervlak.
Er is een budget van € 164 miljoen voor 2021beschikbaar.

Het gaat te ver om alle (kleinere) mogelijkheden op deze website in kaart te brengen. Echter, erkende en gecertificeerde zonneboilerinstallateurs bij u uit de regio weten heel goed wat uw mogelijkheden zijn. Het is ook in hun voordeel indien u gebruik kunt maken van zoveel mogelijk subsidie, dat zal tenslotte de kans op uw eventuele opdracht vergroten.

Het is daarom verstandig om bij offerte en documentatie-aanvragen direct te informeren naar subsidie en fiscale mogelijkheden.

Via deze website kunt u in 1 stap een eenvoudig aanvraagformulier invullen en direct bij maximaal 4 zonneboilerinstallateurs bij u in de regio of net daarbuiten een vrijblijvende offerte, documentatie en berekening aanvragen. Wel zo handig en volledig vrijblijvend !

106 procent van woningwaarde

Voor mensen die mede een hypotheek afsluiten voor het laten uitvoeren van energiebesparende maatregelen is extra financieringsruimte mogelijk, namelijk 106 % van de woningwaarde in plaats van 105 %.

Onder energiebesparende voorzieningen wordt verstaan: gevelisolatie, dakisolatie, vloerisolatie, leidingisolatie, energiezuinige kozijnen, deuren en daarmee gelijk te stellen constructieonderdelen, hoog rendement beglazing (HR++), installatie voor warmteterugwinning, energiezuinige ventilatie, inclusief hoog-rendement-ventilatoren, hoogrendementketels, warmtepompen, zonneboilers, zonnecellen of een combinatie daarvan. Het uiteindelijke hypotheekbedrag moet binnen beide plafonds blijven, dus òf de inkomenscriteria òf de waarde van de woning is maatgevend.

Overzicht subsidiemogelijkheden

  • ISDE Subsidie

    Op verschillende niveaus binnen de overheid worden subsidies verstrekt voor de aanschaf, installa...

  • Lokale en regionale subsidies

    Ook op Europees niveau zijn er mogelijkheden voor subsidi ring van duurzame energie. Veelal gaat ...

  • Europese subsidies

    In Nederland worden op allerlei niveaus financi le en fiscale iniatieven ontwikkeld om de investe...

Wilt u ook fors besparen op uw energiekosten met een zonneboiler?

Hoe werkt een zonneboiler ?

Voordelen zonneboilers

Jaarlijkse energiebesparing

Wat kosten zonneboilers ?

Forse subsidies zonneboilers

Geld besparen met zonnepanelen

Installatie van een zonneboiler

Zonnecollectoren

Energieprijzen blijven stijgen

De verwachting is dat door de toenemende schaarste en stijgende vraag de energieprijzen sterk zullen blijven stijgen in de komende jaren. Hierdoor wordt zonne-energie alleen maar interessanter aangezien de besparing hoger zal zijn en de terugverdientijd korter.

Veelgestelde vragen

Soorten zonneboilers

Wie zijn wij ? Contact Disclaimer Privacy

Treechicken BV - KvK nummer 51797917