Goed voor het milieu

De toepassing van zonne energie betekent goed nieuws voor het milieu: er wordt enorm bespaard op fossiele brandstoffen én de uitstoot van schadelijk CO2 is verdwenen. Op deze pagina lichten we de positieve effecten van het milieu toe

Wilt u ook fors besparen op uw energiekosten met een zonneboiler?

De besparing per jaar op CO2

Bij een gemiddeld huishouden van 4 personen is de gemiddelde besparing op het jaarlijkse gasverbruik tussen de 260m3 en 550 m3 (bron:folder Atag 2013), afhankelijk van de omvang van de zonneboilerinstallatie.

De verbranding van 1m3 aardgas leidt tot 1,78 kg CO2 (koolstofdioxide)

De eenvoudige rekensom leert ons dat een zonneboilerinstallatie tussen de 462,80 kg CO2 en 979 kg CO2 bespaart wat een direct positieve invloed op het milieu heeft.

Door de zon verwarmd kraanwater
Door de zon verwarmd kraanwater

Wat is CO2

CO2 is een chemische verbinding tussen een koolstofmolecuul en twee zuurstofmoleculen en wordt ook omschreven als kooldioxide of koolstofdioxide. Kooldioxide is een gas dat vrijkomt bij verbranding. Dat gas draagt bij aan het broeikaseffect. Dit broeikaseffect wordt vooral veroorzaakt in de laatste honderd jaar door het verbranden van fossiele brandstoffen. De besparing op de verbranding van fossiele brandstoffen heeft dan ook direct een positief effect op het broeikaseffect.

De gevolgen van het broeikaseffect zijn onder andere het smelten van de poolijskappen en daardoor het stijgen van de zeespiegel, maar ook het ontregeld raken van de bestaande ecosystemen waardoor droogte en woestijnen kunnen ontstaan.

15 % subsidie op aanschaf zonneboilerinstallatie
15 % subsidie op aanschaf zonneboilerinstallatie

Is CO2 alleen maar negatief ?

Nee, we hebben CO2 nodig om te overleven, althans, het plantleven heeft CO2 nodig om te kunnen groeien. Door het zogenaamde fotosynthese proces maken planten van kooldioxide,water en licht een mengsel van koolhydraten en zuurstof, waar mensen en dieren van leven.

Daarnaast werkt de CO2 laag die zich op grote hoogte in de dampkring bevindt als een isolatiedeken: het zorgt ervoor dat er minder warmte wordt afgegeven aan het koude heelal (-273 graden Celsius).

De productie van zonnecollectoren

Om zonneboilers en zonnecollectoren te produceren is ook stroom noodzakelijk. Deze stroom zorgt ook weer voor verbranding van fossiele brandstoffen waardoor er weer CO2 in de atsmosfeer vrijkomt. Zonne energie installaties zorgen dus in eerste aanleg voor vervuiling, echter ga je het over de loop der jaren vergelijken dan zie je dat een zonne-energie installatie als zonneboilers gemiddeld 10 tot 30 keer minder CO2 veroorzaken dan conventionele systemen over een periode van 20 tot 30 jaar (bron: Eruopean Photovoltaic Industry Association (EPIA).

Investeren in zonne-energie loont !
Investeren in zonne-energie loont !

Nog meer voordelen van zonneboilers

  • Energie kosten besparing

    Met een zonneboiler systeem bespaart u gemiddeld ruim 50 % op uw jaarlijkse kosten voor warm wate...

  • Verhoging waarde woning

    De aanwezigheid van een zonneboilerinstallatie betekent dat uw woning energiezuiniger is dan een ...

  • Goede subsidiemogelijkheden

    De Nederlandse overheid stimuleert het gebruik van zonne energie en biedt interessante subsidiemo...

Wilt u ook fors besparen op uw energiekosten met een zonneboiler?

Hoe werkt een zonneboiler ?

Voordelen zonneboilers

Jaarlijkse energiebesparing

Wat kosten zonneboilers ?

Forse subsidies zonneboilers

Geld besparen met zonnepanelen

Installatie van een zonneboiler

Zonnecollectoren

Energieprijzen blijven stijgen

De verwachting is dat door de toenemende schaarste en stijgende vraag de energieprijzen sterk zullen blijven stijgen in de komende jaren. Hierdoor wordt zonne-energie alleen maar interessanter aangezien de besparing hoger zal zijn en de terugverdientijd korter.

Veelgestelde vragen

Soorten zonneboilers

Wie zijn wij ? Contact Disclaimer Privacy

Treechicken BV - KvK nummer 51797917