De voordelen van een zonneboiler

Met een zonneboiler bespaart u flink op uw jaarlijkse energiekosten. Maar naast deze besparing zijn er nog meer voordelen. Deze worden op deze en onderliggende pagina's behandeld.

Wilt u ook fors besparen op uw energiekosten met een zonneboiler?

De voordelen op een rij

 • Energie kosten besparing

  Met een zonneboiler systeem bespaart u gemiddeld ruim 50 % op uw jaarlijkse kosten voor warm wate...

 • Goed voor het milieu

  De toepassing van zonne energie betekent goed nieuws voor het milieu: er wordt enorm bespaard op ...

 • Verhoging waarde woning

  De aanwezigheid van een zonneboilerinstallatie betekent dat uw woning energiezuiniger is dan een ...

 • Goede subsidiemogelijkheden

  De Nederlandse overheid stimuleert het gebruik van zonne energie en biedt interessante subsidiemo...

Zonneboiler: goed voor uw portemonee én voor het milieu !

Zonne energie is letterlijk en figuurlijk 'hot' : door de almaar stijgende energieprijzen in combinatie met het groeiende milieubewustzijn zijn installaties die zonne energie benutten heel populair geworden.

Zonneboilers besparen jaarlijks veel CO2 uitstoot ten opzichte van gasgestookte ketels en naast het milieu spaart u ook jaarlijks zo'n 250 tot 350 m3 gas uit, wat weer flink scheelt in de kosten.

Investeren in zonne-energie loont !
Investeren in zonne-energie loont !

Voordelen zonne energie

Overheden en internationale organisaties onderkennen al meer dan 20 jaar het belang van zonne energie. De zonnestraling die afkomstig is van de zon, onze 'eigen' ster, en op onze continenten schijnt kan jaarlijks ruim 2500 keer de energie leveren die we momenteel als gehele wereldbevolking jaarlijks gebruiken. Met deze kennis, maar ook met de wetenschap dat olieproducerende landen vaak onevenredig veel commerciële macht hebben én dat de fossiele brandstoffen in de komende tientallen jaren op zullen raken, hebben overheden besloten om zonne energie fors te promoten.

Deze promotie kan financieel zijn, in de vorm van subsidies, maar ook in de vorm van het stimuleren van technologische ontwikkeling om zo het rendement van zonne energie installaties te verbeteren.

Zonne energie heeft de toekomst

In april 2013 werd in een artikel beschreven dat in Duitsland, dat wereldwijd marktleider is op het gebied van zonne energie installaties circa 5 % van de jaarlijkse stroom in Duitsland genereert met zonnepaneleninstallaties. Echter, in mei 2012 op een zonnige zomerdag genereerden de gezamenlijk zonne-energie installaties maar liefst 60 % van de landelijke electriciteitsbehoefte van die dag. Aangezien het grootste deel van overcapaciteit in Duitsland geleverd wordt aan het electriciteitsnet en niet opgeslagen wordt in bijvoorbeeld accu's bleef het daarbij. Echter onderkennen Zwitserse banken het potentieel dat aanwezig is in Duitsland en adviseren daarom géén lange termijn beleggingen meer te doen in Energiemaatschappijen aangezien deze het - volgens de banken - heel moeilijk gaan krijgen door de groei van de zonne energie benutting.

Hierdoor zullen kolen en oliegestookte energiecentrales stil gaan vallen en niet meer rendabel zijn, met mogelijkerwijs faillissementen als gevolg.

De verwachting is ook dat in Nederland (dat nog geen 1 % van de jaarlijkse electriciteitsbehoefte door middel van zonnestroom genereert) de groei van zonnepanelen en zonneboiler installaties heel hard zal gaan en binnen 10 tot 20 jaar minimaal zal vervijfvoudigen.

Enorm veel energie door zonnestraling
Enorm veel energie door zonnestraling

Wilt u ook fors besparen op uw energiekosten met een zonneboiler?

Hoe werkt een zonneboiler ?

Voordelen zonneboilers

Jaarlijkse energiebesparing

Wat kosten zonneboilers ?

Forse subsidies zonneboilers

Geld besparen met zonnepanelen

Installatie van een zonneboiler

Zonnecollectoren

Energieprijzen blijven stijgen

De verwachting is dat door de toenemende schaarste en stijgende vraag de energieprijzen sterk zullen blijven stijgen in de komende jaren. Hierdoor wordt zonne-energie alleen maar interessanter aangezien de besparing hoger zal zijn en de terugverdientijd korter.

Veelgestelde vragen

Soorten zonneboilers

Wie zijn wij ? Contact Disclaimer Privacy

Treechicken BV - KvK nummer 51797917