Veel gestelde vragen

Hieronder vindt u een uitgebreid overzicht van veelgestelde vragen en antwoorden over zonneboilers. Heeft u zelf nog urgente vragen die u niet hieronder ziet staan ? Neem dan contact met ons op en wij zullen proberen uw vragen te beantwoorden.

Wilt u ook fors besparen op uw energiekosten met een zonneboiler?

Overzicht veelgestelde vragen

Hoe werkt een zonneboiler ?

De werking van een zonneboiler

Op het dak of in de tuin van uw woning worden zonnecollectoren geplaatst (enkele m2 in totaal) waarmee zonnestraling wordt opgevangen. In de goed goed geïsoleerde en efficiënte zonnecollector loopt een stelsel van leidingen waardoor een bepaalde vloeistof loopt. Deze vloeistof wordt verwarmd door de zon. Vanwege de specifieke eigenschappen van de zonnecollector kan deze vloeistof wel 90 graden Celsius warm worden.

Deze vloeistof wordt continu rondgepompt via het leidingwerk dat via een spiraal (=warmtewisselaar) door een zogenaamd voorraadvat loopt dat gevuld is met kraanwater. De verwarmde vloeistof die afkomstig is van de zonnecollector geeft zijn warmte weer af aan het koude kraanwater, waardoor dit water verwarmd wordt tot zo'n 60 tot 80 graden Celsius. De gehele vooraad in het vat wordt daardoor op een continu temperatuur van minstens 60 graden gehouden. Op het moment dat bijvoorbeeld de warm water kraan van de badkamer wordt geopend, zal een deel van dit warme voorraadwater gebruikt worden.

Op dagen dat er heel veel warm water nodig is of dat de temperatuur onvoldoende is, zal het water eventueel naverwarmd moeten worden om de gewenste temperatuur te bereiken. Dat gebeurt door een gasgestookte HR-ketel dat voldoet aan het NZ-label (Naverwarming Zonneboilers).

De voordelen op een rij

 • Energie kosten besparing

  Met een zonneboiler systeem bespaart u gemiddeld ruim 50 % op uw jaarlijkse kosten voor warm wate...

 • Goed voor het milieu

  De toepassing van zonne energie betekent goed nieuws voor het milieu: er wordt enorm bespaard op ...

 • Verhoging waarde woning

  De aanwezigheid van een zonneboilerinstallatie betekent dat uw woning energiezuiniger is dan een ...

 • Goede subsidiemogelijkheden

  De Nederlandse overheid stimuleert het gebruik van zonne energie en biedt interessante subsidiemo...

Wilt u ook fors besparen op uw energiekosten met een zonneboiler?

Hoe werkt een zonneboiler ?

Voordelen zonneboilers

Jaarlijkse energiebesparing

Wat kosten zonneboilers ?

Forse subsidies zonneboilers

Geld besparen met zonnepanelen

Installatie van een zonneboiler

Zonnecollectoren

Energieprijzen blijven stijgen

De verwachting is dat door de toenemende schaarste en stijgende vraag de energieprijzen sterk zullen blijven stijgen in de komende jaren. Hierdoor wordt zonne-energie alleen maar interessanter aangezien de besparing hoger zal zijn en de terugverdientijd korter.

Veelgestelde vragen

Soorten zonneboilers

Wie zijn wij ? Contact Disclaimer Privacy

Treechicken BV - KvK nummer 51797917