Is mijn woning geschikt voor een zonneboiler ?

Op deze bladzijde bekijken we de eisen die gesteld worden aan een woning om in aanmerking te komen voor een goedwerkende zonneboiler installatie.

Collectieve zonneboiler actie

Wat is belangrijk ?

Een standaard zonneboiler installatie bestaat uit zonnecollectoren en een boilervat en nog wat leidingwerk, sensoren en één of meerdere pompen.

Plaatsing van zonnecollectoren

Hoe beter de plaatsing van zonnecollectoren is, des te hoger is het rendement. Hoewel zonnecollectoren werken onder elke hellingshoek en elke richting geven pal op het zuiden geplaatste collectoren onder een hoek van 40 tot 45 graden toch de beste resultaten.

Naast de richting en de hellingshoek is ook de hoogte waarop zonnecollectoren geplaatst worden van belang, maar dan voornamelijk bij een leegloopsysteem.

Bij een leegloopsysteem zal de vloeistof uit de zonnecollectoren en het leidingwerk teruglopen in het boilervat op het moment dat de temperatuur in het gehele systeem te hoog of te laag wordt.

In het geval van een leegloopsysteem moeten de zonnecollectoren en het leidingwerk daarom hoger geplaatst worden dan het boilervat zodat via natuurlijk afschot de vloeistof terug kan lopen. Via een circulatiepomp wordt daarna de vloeistof weer rondgepompt.

Bij een drukgevuld systeem blijft het gehele systeem altijd gevuld en onder een druk van 1 à 2 bar staan. Om te voorkomen dat het systeem bevriest is antivriesmiddel toegevoegd.

Wilt u ook fors besparen op uw energiekosten met een zonneboiler?

Tips & Adviezen:

1. Op uw dak, tegen de muur of op de grond moeten zogenaamde zonnecollectoren geplaatst kunnen worden. Het is belangrijk dat er voldoende ruimte is om dat te doen. Hoe groter de gewenste capaciteit is, des te groter is de benodigde oppervlakte voor zonnecollectoren
2. Het beste resultaat wordt bereikt indien de zonnecollectoren volop kunnen profiteren van het zonlicht. Zuidelijk of zuid-westelijk georiënteerde zonnecollectoren geven het meeste rendement, hoewel ook noordelijk gerichte panelen voldoende rendement opleveren.
3. Op de zeldzame dagen dat de behoefte aan warm water groter is dan het systeem kan leveren, kan uw standaard CV-ketel voor de zogenaamde naverwarming zorgdragen. Belangrijk hierbij is dat de CV-ketel het keurmerk Gaskeur-NZ moet hebben om dat te kunnen doen.
4. Belangrijk is dat u voor een zonneboilersysteem kiest dat kan voldoen aan de gewenste capaciteit voor nu, maar ook voor in de toekomst. Laat de vakman capaciteitsberekeningen maken
5. Zonneboilers zijn in de afgelopen jaren flink gedaald in prijs, zowel door verbeterde productietechnieken als door de toegenomen concurrentie. Het is verstandig om meerdere offertes aan te vragen bij verschillende installateurs om zo een goed beeld te krijgen van de mogelijkheden en prijzen.
6. Er zijn zelfbouw pakketten voor zonne boiler systemen in de handel, maar ons advies is om de erkende installateur in te schakelen. De vaak levenslange garantie van de apparatuur wordt ook alleen verleend indien er geen installatiefouten zijn gemaakt.
7. Wilt u alleen het tapwater verwarmen of wilt u de gehele woning verwarmen door middel van een zonneboiler ? Het is belangrijk om stil te staan bij deze mogelijkheid. Hoewel de investering hoger is in een comleet zonneboiler combi systeem, zijn er momenteel veel subsidies voorhanden en is uw besparing nog groter. Laat uw mogelijkheden voorrekenen !
8. Een zonneboiler betekent per definitie dat u een energiezuinigere en duurzamere woning krijgt wat goed is voor het Energielabel en voor de waarde van de woning bij verkoop.

Overzicht veelgestelde vragen

Aanbieding zonneboiler

Wilt u ook fors besparen op uw energiekosten met een zonneboiler?

Hoe werkt een zonneboiler ?

Voordelen zonneboilers

Jaarlijkse energiebesparing

Wat kosten zonneboilers ?

Forse subsidies zonneboilers

Geld besparen met zonnepanelen

Installatie van een zonneboiler

Zonnecollectoren

Energieprijzen blijven stijgen

De verwachting is dat door de toenemende schaarste en stijgende vraag de energieprijzen sterk zullen blijven stijgen in de komende jaren. Hierdoor wordt zonne-energie alleen maar interessanter aangezien de besparing hoger zal zijn en de terugverdientijd korter.

Veelgestelde vragen

Soorten zonneboilers

Wie zijn wij ? Contact Disclaimer Privacy

Treechicken BV - KvK nummer 51797917