Wat zijn de nadelen van een zonneboiler ?

Op deze pagina kunt u lezen over de beperkingen ofwel nadelen van zonneboilerinstallaties

Wilt u ook fors besparen op uw energiekosten met een zonneboiler?

Nadeel 1 : de investering

U hebt een zonneboilerinstallatie niet nodig. Met uw huidige electrische boiler of gasgestookte ketel kunt u uw tapwater gemakkelijk verwarmen. De investering van zo'n € 1750 tot € 4950 kost u behoorlijk extra geld. Dat gaat u echter wel terugverdienen doordat u gebruikt gaat maken van gratis zonne energie om uw tapwater te verwarmen. Binnen 10 tot 13 jaar verdient u de gehele investering terug, maar allereerst moet u wel de investering doen.

Natuurlijk zijn er wel aantrekkelijke subsidiemogelijkheden voor zonneboilers zoals kortingen en aantrekkelijke fiscale en financieringsmogelijkheden om de investering te vergemakkelijken.

Nadeel 2: de ruimte

Een zonneboilerinstallatie varieert in omvang. Grote installaties hebben meer en grotere zonnecollectoren op het dak of tegen de wand en hebben ook grotere boiler c.q. voorraadvaten. Standaard moet u denken aan een minimale boilergrootte van zo'n 70 liter tot aan zo'n 400 liter voor woningen. Dat betekent dat u wel deze ruimte kwijt bent in uw woning, op zolder, in de kelder of in de ketelkast.

Overzicht veelgestelde vragen

Wilt u ook fors besparen op uw energiekosten met een zonneboiler?

Hoe werkt een zonneboiler ?

Voordelen zonneboilers

Jaarlijkse energiebesparing

Wat kosten zonneboilers ?

Forse subsidies zonneboilers

Geld besparen met zonnepanelen

Installatie van een zonneboiler

Zonnecollectoren

Energieprijzen blijven stijgen

De verwachting is dat door de toenemende schaarste en stijgende vraag de energieprijzen sterk zullen blijven stijgen in de komende jaren. Hierdoor wordt zonne-energie alleen maar interessanter aangezien de besparing hoger zal zijn en de terugverdientijd korter.

Veelgestelde vragen

Soorten zonneboilers

Wie zijn wij ? Contact Disclaimer Privacy

Treechicken BV - KvK nummer 51797917