Zonneboiler-expert.nl

Home | Wie zijn wij ? | Contact | Disclaimer | Privacy

Wat zijn de nadelen van een zonneboiler ?

Op deze pagina kunt u lezen over de beperkingen ofwel nadelen van zonneboilerinstallaties

Nadeel 1 : de investering

U hebt een zonneboilerinstallatie niet nodig. Met uw huidige electrische boiler of gasgestookte ketel kunt u uw tapwater gemakkelijk verwarmen. De investering van zo'n € 1750 tot € 4950 kost u behoorlijk extra geld. Dat gaat u echter wel terugverdienen doordat u gebruikt gaat maken van gratis zonne energie om uw tapwater te verwarmen. Binnen 10 tot 13 jaar verdient u de gehele investering terug, maar allereerst moet u wel de investering doen.

Natuurlijk zijn er wel aantrekkelijke subsidiemogelijkheden voor zonneboilers zoals kortingen en aantrekkelijke fiscale en financieringsmogelijkheden om de investering te vergemakkelijken.

Nadeel 2: de ruimte

Een zonneboilerinstallatie varieert in omvang. Grote installaties hebben meer en grotere zonnecollectoren op het dak of tegen de wand en hebben ook grotere boiler c.q. voorraadvaten. Standaard moet u denken aan een minimale boilergrootte van zo'n 70 liter tot aan zo'n 400 liter voor woningen. Dat betekent dat u wel deze ruimte kwijt bent in uw woning, op zolder, in de kelder of in de ketelkast.

Overzicht veelgestelde vragen

Energiezuinige woningen

Is mijn woning geschikt voor een zonneboiler ? Op deze bladzijde bekijken we de eisen die gesteld worden aan een woning om in aanmerking te kome...

Wat zijn de nadelen van een zonneboiler ? Op deze pagina kunt u lezen over de beperkingen ofwel nadelen van zonneboilerinstallaties

Wat is de levensduur van een zonneboiler ? Op deze pagina vindt u een toelichting op de levensduur van een zonneboilerinstallatie.

Hoe zit het met zonneboiler vloerverwarming ? Zonneboilerinstallaties zijn uitstekend geschikt om vloeren te verwarmen. Lees hieronder verder.

Naar boven...
Treechicken BV
Aston Martinlaan 56
3261 NB Oud-Beijerland
E-Mail: info@treechicken.nl
Internet: www.treechicken.nl