Hoe zit het met zonneboiler vloerverwarming ?

Zonneboilerinstallaties zijn uitstekend geschikt om vloeren te verwarmen. Lees hieronder verder.

Wilt u ook fors besparen op uw energiekosten met een zonneboiler?

Lage temperatuurverwarming

Vloerverwarming en de minder vaak voorkomende muurverwarming en plafondverwarming zijn zogenaamde lage temperatuurverwarmingssystemen. Dat betekent dat ze geleidelijk warmte genereren en geen grote piekmomenten nodig hebben in tegenstelling tot radiatorverwarmingsystemen. Bij een graad of 55 aan watertemperatuur functioneren vloerverwarmingen het beste en juist deze temperaturen zijn uitstekend haalbaar in koudere periodes door middel van zonneboilerinstallaties.

Niet elke zonneboilerinstallatie is geschikt

Alleen de zogenaamde zonneboilercombi installatie is geschikt voor zowel het verwarmen van tapwater als het verwarmen van de woning.

Overzicht veelgestelde vragen

Illustratie van een zonneboiler combi systeem
Illustratie van een zonneboiler combi systeem

Werking van het systeem

De zonnecollector of -collectoren vangen de zonnestraling op via een zogenaamde absorber in de collector. Deze geeft de warmte weer door aan een vloeistof die door fijnmazig leidingwerk aan de achterkant van de absorber loopt. De opgewarmde vloeistof loopt via een leiding naar een warmtewisselaar in de boiler (wat in feite een geïsoleerd voorraadvat is dat gevuld wordt met kraanwater). De vloeistof draagt de warmte weer over aan de warmtewisselaar die uiteindelijk zorgt voor de opwarming van het water. Tevens wordt het water ten behoeve van de verwarming c.q. radiatoren opgewarmd.

De vloeistof kan in (vacuümbuis)zonnecollectoren wel op lopen tot 200 graden Celsius, maar zal uiteindelijk het kraanwater minimaal verwarmen tot 60 graden Celsius.

Indien iemand de warm water kraan openzet zal het door de zon verwarmde water daar naartoe getransporteerd worden.

Er kan op een zeer energiezuinige manier met behulp van de hybride zonneboiler installatie het huis verwarmen. Voorwaarde hierbij is wel dat er speciale lage temperatuur radiatoren gebruikt worden en/of vloerverwarming, wandverwarming of plafondverwarming gebruikt wordt. Deze verwarmingsmethodes werken bij een lagere temperatuur het beste (rond de 55 graden) en daarvoor is een zonneboiler perfect geschikt.

Een zonneboiler voor elk huishouden rendabel !

Ook u kunt sterk besparen op uw jaarlijkse gaskosten voor het verwarmen van water. Er worden geen aparte eisen gesteld aan woningen. De aanschaf en installatie van zonneboilers wordt sterk gesubsidieerd en het is interessant om uw mogelijkheden voor te laten rekenen door gespecialiseerde zonneboiler installatiebedrijven. Via deze website kunt u volledig vrijblijvend en kostenloos offertes, documentie en berekeningen aanvragen bij bedrijven uit uw regio.

Wilt u ook fors besparen op uw energiekosten met een zonneboiler?

Hoe werkt een zonneboiler ?

Voordelen zonneboilers

Jaarlijkse energiebesparing

Wat kosten zonneboilers ?

Forse subsidies zonneboilers

Geld besparen met zonnepanelen

Installatie van een zonneboiler

Zonnecollectoren

Energieprijzen blijven stijgen

De verwachting is dat door de toenemende schaarste en stijgende vraag de energieprijzen sterk zullen blijven stijgen in de komende jaren. Hierdoor wordt zonne-energie alleen maar interessanter aangezien de besparing hoger zal zijn en de terugverdientijd korter.

Veelgestelde vragen

Soorten zonneboilers

Wie zijn wij ? Contact Disclaimer Privacy

Treechicken BV - KvK nummer 51797917