Zonneboiler-expert.nl

Home | Wie zijn wij ? | Contact | Disclaimer | Privacy

Wat is een zonneboiler ?

Op deze en onderliggende pagina's vindt u gedetailleerde informatie over zonneboilers, zoals de werking, de soorten en systemen zonneboilers, hoe de installatie in zijn werk gaat en tenslotte wordt er aandacht geschonken aan zonnecollectoren en zonne-energie.

Meer informatie

De werking van een zonneboiler Op deze pagina kunt u lezen hoe een zonneboiler feitelijk werkt. Op andere pagina's kunt u ook le...

Zonne energie In Nederland en andere West-Europese landen komt veel zonnestraling terecht, z'on 50 % van wat er...

Zonnecollectoren Op deze pagina wordt gekeken naar de zonnecollectoren, een essentieel onderdeel van een zonneboil...

De installatie van een zonneboiler Meer informatie over het installeren van een zonneboilersysteem vindt u op deze pagina. Allereers...

Soorten zonneboilers Er zijn momenteel 4 soorten zonne boilers verkrijgbaar in de handel in Nederland. Drie van de vie...

Zonneboiler systemen Er zijn qua vloeistofsysteem grofweg twee systemen te onderscheiden: het terugloopsysteem en het ...

Illustratie van een zonneboiler combi

Welk zonneboilersysteem kiest u ?

Zoals u op deze website kunt lezen zijn er verschillende soorten zonneboilers, zoals de standaard zonneboiler, de compacte zonneboiler of bijvoorbeeld de hybride c.q. zonneboiler-combi. Elk van deze soorten heeft specifieke eigenschappen, maar een ander belangrijk verschil tussen zonneboilers is het systeem dat gehanteerd wordt, ofwel het terugloopsysteem of het drukgevulde systeem.

Het verschil tussen de systemen heeft betrekking op de vloeistof in de collectoren: wanneer deze te warm of te koud worden lopen deze automatisch bij het terugloopsysteem naar het boilervat, terwijl bij een drukgevuld systeem de vloeistof altijd in de collector blijft.

Verdere verschillen tussen de systemen vindt u op zonneboiler met terugloopsysteem en zonneboiler met drukgevuld systeem.

Zonneboilers: goed voor de woningwaarde

Het investeren in duurzame energie betekent niet alleen maar dat u aandacht hebt voor het milieu, maar het geeft ook een meerwaarde aan uw woning. Doordat uw woning energiezuiniger is, wordt er maandelijks minder geld aan energiekosten uitgegeven. Bij verkoop van uw woning zal dit meegewogen worden in de waardebepaling van de woning. Ook een aspirant-koper zal zeker geïnteresseerd zijn in een woning waarbij lage maandelijkse energielasten in rekening worden gebracht.

Doordat uw woning energiezuiniger wordt, zal ook het Energielabel van de woning verbeteren. Medio 2014 mogen woningen alleen verkocht worden indien ze voorzien zijn van een Energielabel en hoe gunstiger dat is, hoe hoger de waarde van de woning zal zijn.

Zonne-energie: goed voor uw Energielabel

Naar boven...
Treechicken BV
Aston Martinlaan 56
3261 NB Oud-Beijerland
E-Mail: info@treechicken.nl
Internet: www.treechicken.nl