Zonneboiler-expert.nl

Home | Wie zijn wij ? | Contact | Disclaimer | Privacy

CV zonneboiler

Vacuümbuis zonnecollectoren

Op deze pagina schenken we aandacht aan een CV zonneboiler. Dit praktische systeem is goedkoop in aanschaf, eenvoudig in installatie en bespaart aanzienlijk op uw jaarlijkse electriciteitskosten. Ook in de winter, met slechts enkele uren zonlicht is het rendement voldoende voor de dagelijkse behoefte alsmede extra voorverwarming van uw CV-installatie.

Illustratie van een CV zonneboiler

Configuratie CV zonneboiler systeem

Een CV zonneboiler configuratie bestaat uit minimaal 1 zonnecollector en een boiler alsmede enkele kleinere onderdelen zoals een pomp voor de circulatie, diverse sensoren, een regelingssysteem en tegenwoordig zendt een zonnecollectorinstallatie allerlei data via wifi door wat op de computer of een app op een tablet of telefoon is af te lezen.

Werking van het systeem

De zonnecollector of -collectoren vangen de zonnestraling op via een zogenaamde absorber in de collector. Deze geeft de warmte weer door aan een vloeistof die door fijnmazig leidingwerk aan de achterkant van de absorber loopt. De opgewarmde vloeistof loopt via een leiding naar een warmtewisselaar in de boiler (wat in feite een geïsoleerd voorraadvat is dat gevuld wordt met kraanwater). De vloeistof draagt de warmte weer over aan de warmtewisselaar die uiteindelijk zorgt voor de opwarming van het water.

De vloeistof kan in (vacuümbuis)zonnecollectoren wel op lopen tot 200 graden Celsius, maar zal uiteindelijk het kraanwater minimaal verwarmen tot 60 graden Celsius.

Indien iemand de warm water kraan openzet zal het door de zon verwarmde water daar naartoe getransporteerd worden.

Het grote verschil met een standaard zonneboiler installatie is dat bij een CV zonneboiler de leiding van de CV ketel ook via een warmtewisselaar systeem opgewarmd wordt. De zonneboiler dient dus als een soort voorverwarming ten behoeve van de CV ketel. Op deze manier zorgt de zonneboiler ook voor een besparing op bijvoorbeeld de verwarmingskosten van de woning.

Naverwarming

In geval van nacht of grote vraag kan het noodzakelijk zijn dat het water afkomstig van de zonneboiler enigszins naverwarmd dient te worden. Dit kost vanzelfsprekend gas, maar slechts een fractie ten opzichte van de verwarming van volledig koud kraanwater.

Capaciteitsbepaling

Hoeveel capaciteit moet een zonneboilerinstallatie hebben ? Dat is afhankelijk van de volgende variabelen:

  • het aantal personen in de huishouding (de hoeveelheid warm water dat men dagelijks nodig heeft)
  • de snelheid waarmee warm water moet worden geleverd (zeker op piekmomenten)
  • de eis aan de voorverwarming van de CV ketel leiding
  • de temperatuur die men wil hebben

De capaciteit kan verruimd worden door meer zonnecollectoren te installeren en/of een groter boilervat. Deze onderdelen moeten goed op elkaar afgestemd worden, want een grotere watervoorraad zal bij gelijkbijvende zonnecollectorencapaciteit er langer over doen om de gewenste temperatuur te bereiken.

Lees hier verder over zonneboiler berekening.

Een zonneboiler voor elk huishouden rendabel !

Ook u kunt sterk besparen op uw jaarlijkse gaskosten voor het verwarmen van water. Er worden geen aparte eisen gesteld aan woningen. De aanschaf en installatie van zonneboilers wordt sterk gesubsidieerd en het is interessant om uw mogelijkheden voor te laten rekenen door gespecialiseerde zonneboiler installatiebedrijven. Via deze website kunt u volledig vrijblijvend en kostenloos offertes, documentie en berekeningen aanvragen bij bedrijven uit uw regio.

Andere zonneboiler installaties

Standaard zonneboiler Op deze pagina schenken we aandacht aan een standaard zonneboiler. Dit praktische systeem is goed...

Compacte zonneboiler Op deze pagina schenken we aandacht aan een compacte zonneboiler. Dit compacte praktische systeem...

Zonneboiler combiketel Een zonneboiler combiketel, ook wel hybride CV-ketel genoemd is een combinatie van een gewone Hoo...

Naar boven...
Treechicken BV
Aston Martinlaan 56
3261 NB Oud-Beijerland
E-Mail: info@treechicken.nl
Internet: www.treechicken.nl