Wat kost een zonneboiler ?

Vacuümbuis zonnecollectoren
Vacuümbuis zonnecollectoren

Er zijn verschillende soorten zonneboiler systemen, er zijn verschillende soorten merken met elk hun eigen voor- en nadelen. Daarnaast heeft u te maken uw specifieke woningsituatie en uw capaciteitswensen. Al deze factoren en meer hebben invloed op de prijzen voor zonneboilersystemen. Op deze en onderliggende pagina's worden de kosten van zonneboilers in kaart gebracht, de subsidiemogelijkheden en de terugverdientijd.

Wilt u ook fors besparen op uw energiekosten met een zonneboiler?

Meer informatie

 • Gemiddelde aanschafkosten

  Op deze pagina vindt u indicatieve prijzen van aanschaf en installatie van zonneboilersystemen, p...

 • Terugverdientijd

  Op deze pagina vindt u meer informatie over de terugverdientijd van zonneboilers.

 • Zonneboiler berekening

  Op deze pagina informeren wij u over de verschillende elementen die van invloed zijn op de capaci...

 • Welke zonneboiler kiezen ?

  Een zonneboiler is in de afgelopen vijf jaar in enorm tempo populair geworden. Door de almaar sti...

Enkele variabelen die de prijzen beïnvloeden

 • het soort zonneboilerinstallatie (standaard, cv zonneboiler, compacte zonneboiler, thermosifon zonneboiler of zonneboilercombi)
 • de gewenste capaciteit en specificaties van het systeem (afhankelijk van afmetingen huis, samenstelling huishouden etc.)
 • het merk zonneboiler
 • de moeilijkheidsgraad van installatie (bijvoorbeeld bereikbaarheid dak t.b.v. plaatsing zonnecollectoren)
 • marktomstandigheden (concurrentie installateurs, subsidiemogelijkheden etc.)

Waarom u meerdere offertes moet aanvragen

Waarom u (meerdere) offertes moet aanvragen

1. Elke situatie is anders (woningen verschillen, energiebehoefte en warmwater behoefte verschillen etc.), daarom zijn er geen vaste standaardprijzen te verstrekken voor levering en installatie van zonneboilers die exact op u van toepassing zijn.Wel zijn er gemiddelde kosten te bepalen. Indien u het zeker wilt weten, kunt u het beste verschillende offertes aanvragen en deze vergelijken.
2.Verschillende installateurs offreren verschillende zonneboilersystemen: het is handig om te weten welke en wat de verschillen zijn
3. U ontvangt documentatie, prijzen, berekeningen en toelichtingen van verschillende installateurs: deze kunt u dan eenvoudig vergelijken
4. Het is recessie: installateurs zijn gretig, consumenten zijn voorzichtig, de concurrentie is groot: maak gebruik van deze situatie en bespaar honderden euro's.
5. Offertes aanvragen kost u helemaal niets en is vrijblijvend: u bent absoluut tot niets verplicht, wees verstandig en maak daar gebruik van.

Zonneboiler kosten

Naast de aanschafkosten bent u opvallend weinig kwijt aan onderhoudskosten voor zonneboilers. Voor een bedrag van hooguit enkele tientjes per jaar wordt het systeem via een onderhoudscontract onderhouden. Het systeem gaat zo'n 25 jaar mee, dus u doet een investering voor de lange termijn.

Bent u van plan een nieuwe HR-ketel aan te schaffen omdat uw oude ketel het niet meer goed doet ? Dan is het verstandig om te kijken naar een combinatie van een HR-ketel met een zonneboiler. In de markt worden deze combinaties vaak aangeboden tegen aantrekkelijke prijzen en u bent in 1 keer klaar en zult binnen 10 tot 15 jaar uw gehele investering terugverdienen en vanaf dat moment helemaal veel besparen op uw jaarlijkse energiekosten.

Subsidies maken zonneboilers extra aantrekkelijk
Subsidies maken zonneboilers extra aantrekkelijk

Uw Subsidiemogelijkheden

U heeft uitgebreide subsidiemogelijkheden !

Particulieren en ondernemingen kunnen de ISDE subsidie aanvragen. Afhankelijk van het soort en merk bedraagt het subsidiebedrag tussen de € 750 en € 2000. Men moet voldoen aan de volgende voorwaarden:

De subsidie moet aangevraagd worden voor de koopverplichting of opdrachtverstrekking
Nadat de beschikking is afgegeven geldt de reguliere termijn van 12 maanden om de investering te realiseren.
De subsidie wordt berekend op basis van de jaarlijkse zonne-energiebijdragen en het apertuur oppervlak.
Er is een budget van € 164 miljoen voor 2021beschikbaar.

Het gaat te ver om alle (kleinere) mogelijkheden op deze website in kaart te brengen. Echter, erkende en gecertificeerde zonneboilerinstallateurs bij u uit de regio weten heel goed wat uw mogelijkheden zijn. Het is ook in hun voordeel indien u gebruik kunt maken van zoveel mogelijk subsidie, dat zal tenslotte de kans op uw eventuele opdracht vergroten.

Het is daarom verstandig om bij offerte en documentatie-aanvragen direct te informeren naar subsidie en fiscale mogelijkheden.

Via deze website kunt u in 1 stap een eenvoudig aanvraagformulier invullen en direct bij maximaal 4 zonneboilerinstallateurs bij u in de regio of net daarbuiten een vrijblijvende offerte, documentatie en berekening aanvragen. Wel zo handig en volledig vrijblijvend !

Wilt u ook fors besparen op uw energiekosten met een zonneboiler?

Hoe werkt een zonneboiler ?

Voordelen zonneboilers

Jaarlijkse energiebesparing

Wat kosten zonneboilers ?

Forse subsidies zonneboilers

Geld besparen met zonnepanelen

Installatie van een zonneboiler

Zonnecollectoren

Energieprijzen blijven stijgen

De verwachting is dat door de toenemende schaarste en stijgende vraag de energieprijzen sterk zullen blijven stijgen in de komende jaren. Hierdoor wordt zonne-energie alleen maar interessanter aangezien de besparing hoger zal zijn en de terugverdientijd korter.

Veelgestelde vragen

Soorten zonneboilers

Wie zijn wij ? Contact Disclaimer Privacy

Treechicken BV - KvK nummer 51797917