Welke zonneboiler kiezen ?

Een zonneboiler is in de afgelopen vijf jaar in enorm tempo populair geworden. Door de almaar stijgende energiekosten in combinatie met de recessie zoeken consumenten continu naar mogelijkheden om geld te besparen. De aanschaf en benutting van een zonneboiler die gebruik maakt van gratis zonne energie is een goede beslissing: met een levensduur van 25 tot 30 jaar zult u lang kunnen profiteren van gratis energie. Op deze pagina geven wij u tips en adviezen waar u op moet letten en denken bij de keuze voor een zonneboiler systeem.

Investeren in zonne-energie loont !
Investeren in zonne-energie loont !

Tips & Adviezen:

1. Op uw dak, tegen de muur of op de grond moeten zogenaamde zonnecollectoren geplaatst kunnen worden. Het is belangrijk dat er voldoende ruimte is om dat te doen. Hoe groter de gewenste capaciteit is, des te groter is de benodigde oppervlakte voor zonnecollectoren
2. Het beste resultaat wordt bereikt indien de zonnecollectoren volop kunnen profiteren van het zonlicht. Zuidelijk of zuid-westelijk georiënteerde zonnecollectoren geven het meeste rendement, hoewel ook noordelijk gerichte panelen voldoende rendement opleveren.
3. Op de zeldzame dagen dat de behoefte aan warm water groter is dan het systeem kan leveren, kan uw standaard CV-ketel voor de zogenaamde naverwarming zorgdragen. Belangrijk hierbij is dat de CV-ketel het keurmerk Gaskeur-NZ moet hebben om dat te kunnen doen.
4. Belangrijk is dat u voor een zonneboilersysteem kiest dat kan voldoen aan de gewenste capaciteit voor nu, maar ook voor in de toekomst. Laat de vakman capaciteitsberekeningen maken
5. Zonneboilers zijn in de afgelopen jaren flink gedaald in prijs, zowel door verbeterde productietechnieken als door de toegenomen concurrentie. Het is verstandig om meerdere offertes aan te vragen bij verschillende installateurs om zo een goed beeld te krijgen van de mogelijkheden en prijzen.
6. Er zijn zelfbouw pakketten voor zonne boiler systemen in de handel, maar ons advies is om de erkende installateur in te schakelen. De vaak levenslange garantie van de apparatuur wordt ook alleen verleend indien er geen installatiefouten zijn gemaakt.
7. Wilt u alleen het tapwater verwarmen of wilt u de gehele woning verwarmen door middel van een zonneboiler ? Het is belangrijk om stil te staan bij deze mogelijkheid. Hoewel de investering hoger is in een comleet zonneboiler combi systeem, zijn er momenteel veel subsidies voorhanden en is uw besparing nog groter. Laat uw mogelijkheden voorrekenen !
8. Een zonneboiler betekent per definitie dat u een energiezuinigere en duurzamere woning krijgt wat goed is voor het Energielabel en voor de waarde van de woning bij verkoop.

Wilt u ook fors besparen op uw energiekosten met een zonneboiler?

Meer informatie

 • Gemiddelde aanschafkosten

  Op deze pagina vindt u indicatieve prijzen van aanschaf en installatie van zonneboilersystemen, p...

 • Terugverdientijd

  Op deze pagina vindt u meer informatie over de terugverdientijd van zonneboilers.

 • Zonneboiler berekening

  Op deze pagina informeren wij u over de verschillende elementen die van invloed zijn op de capaci...

 • Welke zonneboiler kiezen ?

  Een zonneboiler is in de afgelopen vijf jaar in enorm tempo populair geworden. Door de almaar sti...

Uw Subsidiemogelijkheden

U heeft uitgebreide subsidiemogelijkheden !

Particulieren en ondernemingen kunnen de ISDE subsidie aanvragen. Afhankelijk van het soort en merk bedraagt het subsidiebedrag tussen de € 750 en € 2000. Men moet voldoen aan de volgende voorwaarden:

De subsidie moet aangevraagd worden voor de koopverplichting of opdrachtverstrekking
Nadat de beschikking is afgegeven geldt de reguliere termijn van 12 maanden om de investering te realiseren.
De subsidie wordt berekend op basis van de jaarlijkse zonne-energiebijdragen en het apertuur oppervlak.
Er is een budget van € 164 miljoen voor 2021beschikbaar.

Het gaat te ver om alle (kleinere) mogelijkheden op deze website in kaart te brengen. Echter, erkende en gecertificeerde zonneboilerinstallateurs bij u uit de regio weten heel goed wat uw mogelijkheden zijn. Het is ook in hun voordeel indien u gebruik kunt maken van zoveel mogelijk subsidie, dat zal tenslotte de kans op uw eventuele opdracht vergroten.

Het is daarom verstandig om bij offerte en documentatie-aanvragen direct te informeren naar subsidie en fiscale mogelijkheden.

Via deze website kunt u in 1 stap een eenvoudig aanvraagformulier invullen en direct bij maximaal 4 zonneboilerinstallateurs bij u in de regio of net daarbuiten een vrijblijvende offerte, documentatie en berekening aanvragen. Wel zo handig en volledig vrijblijvend !

Meer info over soorten zonneboilers

 • Standaard zonneboiler

  Op deze pagina schenken we aandacht aan een standaard zonneboiler. Dit praktische systeem is goed...

 • CV zonneboiler

  Op deze pagina schenken we aandacht aan een CV zonneboiler. Dit praktische systeem is goedkoop in...

 • Compacte zonneboiler

  Op deze pagina schenken we aandacht aan een compacte zonneboiler. Dit compacte praktische systeem...

 • Zonneboiler combiketel

  Een zonneboiler combiketel, ook wel hybride CV-ketel genoemd is een combinatie van een gewone Hoo...

Wilt u ook fors besparen op uw energiekosten met een zonneboiler?

Hoe werkt een zonneboiler ?

Voordelen zonneboilers

Jaarlijkse energiebesparing

Wat kosten zonneboilers ?

Forse subsidies zonneboilers

Geld besparen met zonnepanelen

Installatie van een zonneboiler

Zonnecollectoren

Energieprijzen blijven stijgen

De verwachting is dat door de toenemende schaarste en stijgende vraag de energieprijzen sterk zullen blijven stijgen in de komende jaren. Hierdoor wordt zonne-energie alleen maar interessanter aangezien de besparing hoger zal zijn en de terugverdientijd korter.

Veelgestelde vragen

Soorten zonneboilers

Wie zijn wij ? Contact Disclaimer Privacy

Treechicken BV - KvK nummer 51797917